• Titel 1

    Välkommen till Sveriges
    mysigaste operahus

    Musik och artisteri
    på världsnivå
    i klassisk dalabygd

Om Konsertladan

Ett konserthus för våra drömprojekt

Ett konserthus för våra drömprojekt

Vattnäs Konsertlada strax utanför Mora är Dalarnas enda konserthus. Det lilla konserthuset har en förnämlig akustik och rymmer 300 platser, varav 200 på parkett och 100 på balkong. Utanför konsertladan kan man njuta av utsikten över byn och ängarna ner mot Orsasjön. Vattnäs konsertlada uppfördes 2011 av operasångarna och makarna Pers Anna Larsson och Göran Eliasson för egna medel på den egna tomten i Annas fäderneby Vattnäs. Makarna ville skapa en enkel och vacker spelplats för sina drömprojekt.

Publiken har hittills kunnat njuta av sju kammaroperor, varav fyra världspremiärer, och ett stort antal konserter av högsta klass. Verksamheten drivs av Stiftelsen Vattnäs Konsertlada i samarbete med Vattnäs Konsertladas Vänförening. Operaföreställningarna produceras i samarbete med produktionsbolaget Fal Parsi, som även producerat de senaste årens operauppsättningar i Dalhalla.

Vision: enkelhet, skönhet och kvalitet

Vision: enkelhet, skönhet och kvalitet
“Vi ville skapa en ren och vacker spelplats för klassisk musik i en bygd som sedan århundraden har varit fylld av hantverk och musik, sprunget ur människors behov av det vackra i mörkret. Våra ledord är: enkelhet, skönhet och kvalitet. Här kommer vi att skapa förutsättningar för magi, närhet, värme och artisteri på världsnivå i en enkel och underskön omgivning.”
Pers Anna Larsson, konstnärlig ledare

Biljetter

Biljetter till samtliga föreställningar i Vattnäs Konsertlada säljs via Nortic https://www.nortic.se/dagny/event/33750 Du kan även boka via telefon 0248-797200, eller köpa din biljett direkt hos turistbyråerna i Dalarna (Falun, Borlänge, Gagnef, Ludvika, Vansbro, Malung/Sälen).

Medlemmar i Vänföreningen Vattnäs Konsertlada erhåller 10% rabatt på konsertbiljetter. Biljetter med vänföreningsrabatt bokas via mejl eller telefon hos Siljan Turism.

Praktisk information

Servering
Vid operaföreställningarna finns en servering som erbjuder en grillmeny, glass, kaffe, fikabröd, läsk och alkoholhaltiga dycker. Serveringen öppnar två timmar innan föreställningens start och har även öppet i pausen och en stund efteråt.

Parkering
Parkering finns strax intill Konsertladan. Här finns även särskild parkeringplats för personer med funktionsnedsättning.

Funktionshinder
Konsertladans entréplan är handikappanpassat med ramp, handikapptoalett, ledstänger och rullstolsplatser. Hörslinga finns ej.

Så kommer du hit

Med bil

Vattnäs Konsertlada ligger 7 km nordost om Mora i byn Vattnäs. Från centrala Mora, följ riksväg 45, i Mora Noret sväng vänster mot Orsa i rondellen, kör 3 km på rv. 45, ta av andra avfarten mot Vattnäs skyltad “Konsertlada”.

Med buss

Det går lokala bussar från Mora till Vattnäs. Läs mer på Länstrafikens hemsida

Läs mer

Boende

Visit Dalarna bokning

Visit Dalarna bokning

Det finns mängder av möjligheter att övernatta i närheten av Vattnäs: hotell, vandrarhem, stugbyar, stugor, pensionat eller camping, ofta i natursköna miljöer. Visit Dalarna är en gemensam bokningssajt för turistbyråerna i Mora, Orsa, Leksand och Rättvik.

Boka ditt boende här!

Bli medlem i vänföreningen!

Kontaktpersoner

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. VD
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Konstnärlig ledare